Brokolicová polévka na zahřátí

neděle, ledna 08, 2017

Jako malá jsem strašně nesnášela brokolici. Vždycky se v polívce rozdělila až na ty nejmenší možné kousíčky a ty pak vypadaly jako šulánky z ponožek. (parón) Naštěstí už dnes umím brokolici ocenit hned z několika důvodů, mezi které samozřejmě patří chuť, ale také množství zdravých látek, které obsahuje.


Brokolice je bohatá na kyselinu listovou, vitamíny C, E a K a minerální látky. Nejen proto jsem si ji vybrala jako základní složku polévky, kterou jsem se rozhodla uvařit v rámci výzvy od Péti z blogu Blog by P. Tento týden byl za úkol také nákup zdravých potravin a 3 videa od Cassey Ho.

Dokoupení nějakých zdravých mňamek, které jsem si pěkně sladila do zelené s mojí novou pažitkou.

Na polévku budeme potřebovat:

zeleninový vývar
brokolici
3 střední brambory
cottage
sójovou smetanu
pepř, sůl
šťáva z citrónu


Brokolici omyjeme na nakrájíme na menší růžičky. Společně s nastrouhanými bramborami dáme vařit do zeleninového vývaru tak dlouho než všechno změkne. Poté odlijeme asi půlku vývaru a ve zbytku zeleninu rozmixujeme. Přidáme cottage a až se rozpustí tak i sójovou smetanu na zahuštění. Dochutíme a je hotovo.


You Might Also Like

1 komentářů

  1. Milujem brokolicu a jedlá z nej. Mnoho ludi ju neznáša, no ja si myslim, že to je tým, že si ju nevedia správne pripravit. Ved sa dá robit na milion chutných sposobov.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za každý komentář ♥

Instagram