JAK JSEM TAKY PROPADLA OMALOVÁNKÁM + odkazy

neděle, ledna 22, 2017

Na antistresové omalovánky narazíte v každém knihkupectví nebo už snad i v supermarketech. Já jsem svoje dostala na Vánoce a nemohla jsem se dočkat, až je vyzkouším.


Při vybarvování se vracím do svého dětství, kdy jsem omalovánek měla plný šuplík. Nevím, jestli to tak funguje i dnes, ale kdysi se vybarvovalo podle již předem hotového obrázku na dřívější straně. Z dnešního pohledu si myslím, že to omezuje fantazii dětí. Proto jsem ráda, že jsem dostala téma zenové mandaly, protože kdybych byla bývala dostala zvířátka v přírodě, vím, že bych využívala stále stejné pastelky, což by pak nesplňovalo účel. Nejsem prostě až tak kreativní, abych udělala modrého jelena a fialového ježka.

Na těchto omalovánkách se mi líbí, že nemusím vůbec přemýšlet, snad jen nad tím, jakou pastelku si vyberu jako další. Navíc jsou opravdu propracované do detailů, aby to vybarvování nebyla žádná rychlovka.


Knížka (pokud se tomu tak dá říkat), kterou ilustrovala Julia Snegireva, obsahuje 60 krásných mandalů, které mají na okraji přerušovanou čárku na odstřihnutí, takže si své výtvory můžete zarámovat a vystavit. Autoři to určitě mysleli dobře, ale uprostřed knihy se špatně stříhá. Lepší by bylo, kdyby tam byla ta "samoodtrhávací" vychytávka, po které by nezůstal ušmudlaný zbytek.

Rozhodně bych je doporučila všem, kteří si potřebují opravdu oddechnout, přestat myslet na své problémy a vychutnat si chvíli sami se sebou. Četla jsem námitky, že to se přece dá i u dobré knížky, ale myslím, že na tu se tak nedokážete soustředit, když vás opravdu něco trápí. Takhle zaměstnáváte mysl i ruce a vyplníte tím potřebný čas. Za mě opravdu funguje! (zvlášť teď na konci pololetí)

Pokud to někoho zaujalo, ale neví, zda ho omalování bude bavit, nebo naopak ví, že 60 obrázků nevybarví ani za deset let, mám tady taky pár odkazů na "free printables". Prosím najděte mi někdo české slovo...

  • 11 krásných omalovánek, které vám doslova sní celé odpoledne
  • mé oblíbené mandaly
  • a do třetice všeho dobrého - tyto jsou opravdu propracované obrázky Paříže, ale můžete zde vybírat ze spoustu témat

Máte taky doma svoje? Nebo relaxujete úplně jinak? Budu moc ráda za každý komentář a nového čtenáře! 

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Ja nejake dostala ale jeste jsem vubec nezacala, ale zkusim to =)

    Dream more

    OdpovědětVymazat
  2. Já je doma nemám ale hrozně se mi líbí. Já vím že bych tím trávila hodně času a potom bych se nevěnovala povinnostem. Ty s tou Paříží jsem se koukala a popravdě ty tvoje mi přijdou hezčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ano, trošku to zavání prokrastinací :D

      Vymazat

Děkuji moc za každý komentář ♥

Instagram