Novoroční předsevzetí

neděle, ledna 01, 2017

Ahoj, vítám Tě u dalšího článku, který přichází po dlouhatánské době. Ráda bych to tady dala opět "dokupy" a říkala jsem si, že by se to mohlo stát i mým novoročním předsevzetím.

A proč si vůbec dáváme novoroční předsevzetí na kouzelné datum 1.1.? Tradice začala už ve Starověkém Římě, ale jednoduše, začátek roku lidi povzbuzuje k tomu, aby začali dělat něco, do čeho se jim dvakrát nechce, ale ví, že by měli. Začátek roku je na tohle skvělý, ale o pár měsíců později, kdy už je do počátečních nadšeních daleko, to spoustu lidí vzdá a vrátí se zase zpátky tam, kde byli.

Tímto článkem bych vás chtěla povzbudit (a tím i vlastně sebe), abychom na naše novoroční předsevzetí nezapomněli, pěkně si jej napsali na nástěnku a za rok se tady zase sešli s tím, že se nám v roce 2017 povedlo vše, co jsme si před rokem přáli.

Takže, až se po dnešní dlouhé noci vyhrabu z postele, na velký papír napíšu své cíle (ať už v mém osobním životě, škole, cestování..) a vložím si to do diáře, abych je měla stále na očích v případě, že by se má motivace z 1. ledna během roku vytratila.


S jedním mým letošním přáním bych se s vámi chtěla podělit, protože si myslím, že by vás možná mohlo inspirovat nebo zaujmout. Nicméně vím, že tohle není pro každého, ale já se letos rozhodla to zkusit, V dnešním světě je velký hit jíst bio, bezlepkové potraviny, nejlépe všechno light, nebo vegan. Dlouho jsem se snažila jíst tímto způsobem, ale bez toho, aniž bych si nějak více všímala toho co jím. Jasně, vykoupila jsem v obchodě všechno, co bylo z přihrádek bez lepku, pak jsem se prošla pro light jogurty a zakončila to ovocem, u kterého jsem si nevšimla malých písmenek "ošetřeno chemickými prostředky". Teď to zní, jako bych to celé házela jenom na jídlo, to rozhodně NE, ale i přes všechno mé snažení, mi poklesla imunita a já už jsem půl roku více méně v kuse nemocná.

Takže abych se přiblížila k jádru věci. Myslím, že rok 2017 je pro mě jako stvořený k tomu, abych se zamyslela nad sebou a spojením s přírodou, která nás všechny stvořila. Kolik lidí si dnes natrhá a usuší bylinky, vytvoří přírodní kosmetiku nebo udělá pomazánku bez éček? Pojďme udělat pro přírodu něco víc, než jen jíst potraviny s nápisem bio. 
Ráda bych tuto myšlenku zrealizovala a psala pro vás články na toto téma a budu moc ráda, když do toho půjde někdo se mnou :)



Na závěr bych vám chtěla popřát šťastný nový rok, plno zdraví, úspěchů a milých lidí kolem vás. Ať je rok 2017 rokem, na který budete celý život vzpomínat.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Konečně ses vrátila. Už jsem přemýšlela, že si tvůj blog odstraním z oblíbených. Začala jsem tě totiž sledovat, když jsi přestala být aktivní a teď? Jupi jej. :D
    Ten "citát" na fotce je skvělý. Hned jsem si ho musela stáhnout a asi bude muset jít na tapetu.
    Ten nápad s přírodou je skvělý. Ráda bych do toho s tebou šla, ale vím, že bych to velmi brzo vzdala. Na něco takového se necítím(zatím). Každopádně ti přeju mnoho úspěchů. Je to fajn se nad touto tématikou zamyslet. Já přemýšlím nad podobnou jen v jiných souvislostech.
    Šťastný Nový rok♥

    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost :) Budu se snažit být více aktivní, psaní blogu mě hrozně baví, zvlášť, když pak můžu číst takové milé komentáře :) ♥

      Vymazat

Děkuji moc za každý komentář ♥

Instagram