Sušené meruňky v čokoládě

úterý, ledna 10, 2017

Tento týden nám počasí nadělilo pořádně nízké teploty. Snažím se moc nevycházet z domů, protože když tohle absolvuju, doma mám pak nohy úplně červené a smrkám ještě alespoň dvě hodiny. To pro mě znamená spoustu času v pelíšku zabalená do heboučkých hřejivých dek, popíjení čajů z vánoční edice, která mi zbyla ještě z Mikuláše a připomíná mi svátky, které už jsou bohužel pryč.

V takových dnech, kdy bych ráno nejradši ani nevylezla z postele, potřebuju něco, co mě nakopne a zároveň mi osladí zimní smogové dny.

Znáte takové ty pultíky, které jsou na "ulicích" obchoďáků a prodávají sladkosti jako třeba hrozinky a brusinky v čokoládě, oříšky v čokoládě,... Pro mě je to ohromné lákadlo a tak jsem si doma připravila zdravější verzi.

Přestože mají sušené meruňky poměrně dost kalorii oproti čerstvým, půlka šálku poskytne téměř celou denní dávku betakarotenu. Dále obsahují velké množství draslíku a železa. Navíc urychlují trávicí proces. Na den se ale doporučují pouze 3-4 kusy.



Myslím si, že psát postup není potřeba. Jednoduše jsem sušené meruňky namočila do rozpuštěné hořké čokolády a buď posypala namletými oříšky (dobrý by mohl být i kokos) nebo jsem je ozdobila mandlí. 



Škoda, že jsem tento nápad neměla ještě před Vánocemi, nejspíš bych ho použila jako zdravé ovocné cukroví. Tak snad příští rok :)

A jak prožíváte tyto mrazy vy? Po jakých sladkostech saháte v období krize? :D

You Might Also Like

8 komentářů

  1. yummy!:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway na svem blogu o "Killin' it" tricko a brzy bude koncit! Budu rada kdyz se pripojis ZDE :)

    Bridge of Memories

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam tak přesně na tuto dobrůtku mám právě chuť.
    Můj blog: Beauty by K. + soutěž o toner značky Mylo

    OdpovědětVymazat
  3. I like your blog!

    Look at mine and we can follow each other if you like!
    http://kathydelight.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  4. Preco maju susene marhule viac kalorii ako cerstve? Ved sa len ususia. Nerozumiem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou koncentrovanější, proto :) Normální (čerstvé) meruňky mají asi 52 kcal, kdežto sušené mají ve stejném množství (100g) asi 290 kcal. :)

      Vymazat

Děkuji moc za každý komentář ♥

Instagram